Amelija Lesinšek

diplomantka kineziologije

AQmFqvJn.jpg

Amelija Lesinšek

Po naravi sem optimistična, prilagodljiva, resna, odgovorna in zanesljiva. Delu, ki ga opravljam, se popolnoma posvetim in se ga trudim opravljati vestno in zanesljivo.

Svoj prosti čas rada preživljam aktivno in sicer si ga zapolnim z različnimi dejavnostmi, najraje pa s sprehodom ali tekom v naravi ali kakšno drugo obliko vadbe. To je čas, ko lahko odmislim vse in se sprostim in vzamem trenutek zase in samo uživam v naravi. Prosti čas pa seveda zelo rada preživim z družino in prijatelji.

S športom sem se srečala in začela ukvarjati že zelo zgodaj. Posvečala sem se različnim aktivnostim, vendar sem največ svojega časa namenila rokometu, kateremu sem se potem tudi bolj temeljito posvetila in ga trenirala skoraj 10let. V tem času smo z ekipo že od najmlajših generacij dosegale dobre rezultate, kot članice pa smo se uvrstile tudi v 1.A ligo, kjer smo prav tako svoje tekme odigrale po najboljših močeh. Šport je bil zame vedno pomemben, saj se z njim razvijaš in naučiš živeti z njim. In tako je šport ostal del mene in sem se odločila, da se želim na tem področju še razvijati in obogatiti z znanjem in tako sem svojo študijsko pot nadaljevala na Fakulteti za šport v Ljubljani.

V času študija sem si izkušnje nabirala kot pomočnica pri vadbi otrok v Športnem centru Fakultete za šport. Sodelovala sem pri vadbi otrok in pri učenju plavanja. V okviru študija pa sem opravila tudi obvezno prakso, in sicer v Termah Čatež, kjer sem bila aktivna pri vadbi po operaciji kolena ter vadbi na bazenu in v fitnesu. V okviru študija Fizioterapije pa sem prakso opravljala v termah Šmarješke toplice, kjer sem se naučila več o uporabi elektroterapije in termoterapije.

V času študija in na nadaljnjih izobraževanjih pa sem si pridobila naslednja potrdila:

  • Certifikat za organizacijo in izvedbo funkcijske vadbe – zdrave vadbe A, B, C
  • Trener pripravnik – rokomet
  • Vaditelj športne rekreacije 2
  • Certifikat za opravljen seminar kineziotaping
  • Diploma iz opravljenega tečaja kitajske masaže Tuina
  • Certifikat o nacionalni poklicni kvalifikaciji - NPK maserka
  • Opravljanje vaj pri predmetu Medicina športa – športna masaža (60ur)
  • Limfna trepevtka (Šola dr. Voddra)
  • Bownova terapevtka