Funkcionalni trening

Funkcionalni trening je oblika vadbe, ki izhaja iz funkcionanih gibanj v vsakodnevnem  življenju in spobuja razvoj celotnega telesa, ter vseh gibalnih sposobnosti.

Vključuje vaje aerobnega-anarobnega tipa s športnim pridihom, ki jih kombiniramo z vajami za moč (z lastno težo oz. s prostimi utežmi), vajami ravnotežja, koordinacije in hitrosti. Z metaboličnim načinom treninga pa uravnavamo delovanje hormonov, ti nam uravnavajo presnovo (nalaganje ali poraba maščob), regeneracijo in gradnjo mišične mase, čustvna nihanja, napada lakote, nivo energije… sam način treninga tako povzroči veliko večjo porabo energije (kalorij – tudi do 700 kalorij) že med vadbo, po vadbi in tekom dneva ter med spanjem za regeneracijo. Zato tudi znanost trdi, da je to eden izmed najboljših načinov treniranja za izgorevanje odvečne maščobe in oblikovanje, kepitev telesa.

Vadbena ura je sestavljena in uvodnega dela, kjer se sprostimo in ogrejemo z igrami in različnimi rekviziti. Telo pripravimo na nadaljne napore s sklopom razteznih gimnastičnih vaj. V glavnem delu se izvaja vadba po postajah ali krožni trening, kjer zajamemo različne vaje (aerobne, vaje za moč, koordinacijske in ravnotežne vaje,…). Sklop vaj ponovimo 3x. Zaključimo z razteznimi vajam (včasih tudi z masažo) in meditacijo oz. sprostitvijo telesa! Ob vadbi nas spremlja motivacijska glasba, ki nam požene kri po žilah in napolni z adrenalinom. S treningi boste pokurili maščobe, razvili moč, gibljivost, povečali zmogljivost srca in ožilja, izboljšali kondicijsko pripravljenost celotnega telesa, predvsem pa se boste zabavali in zmanjšali nivo stresa.

Kontakt

Zala KR
Cesta Krških žrtev 135c
8270 Krško
+386 (0)51 322 046
info@zala-kr.si
zala-kr.si

Uradni podatki

Reha Zala d.o.o.
Sremič 63
8270 Krško
Slovenija
ID za DDV: SI 91438551
IBAN: SI56 0298 0026 1983 871 (NLB d.d.)