Blog

Nosečnost in nasveti

16. oktober 2018

Nosečnost ni bolezen, je spremenjeno stanje ženskega telesa.

Nosečnost prinese marsikatero spremembo zaradi spremenjenega delovanja hormonov (razrahljani ligamenti in sklepi – medenični obroč in spodnje ekstremitete) in rastočega ploda (povečana telesna teža, sprememba težišča naprej in navzgor ter raztezanje trebušnih mišic).

Kineziologinja ali fizioterapevtka?

1. oktober 2018

Tjaša kaj si raje Kineziologinja ali fizioterapevtka?

Diplomanti Fakultete za šport – natančneje Kineziologi smo strokovnjaki pri preprečevanju, ter obvladovanju poškodb in kroničnih bolezni.  Z veliko mero znanja pomagamo strankam doseči maksimalno telesno zmogljivost (športniki, rekreativci, otroci, starejši, ...ipd.).

Kineziologi uporabljamo različna športna znanja in preverjene nove raziskave z namenom, da razvijamo vedno nove - izzivalne programe za stranke, ter jim tako pomagmo postati/ostati fit. Naše glavno vodilo je, da verjamemo v zmožnosti naših varovancev in jih pripeljemo na višjo raven – tako fizično, kot psihično.  Naše poslanstvo je, da vnesemo med širšo populacijo vedenje in zavest  - da s vse začne pri nas samih, torej je pomembna skrb za lastno zdravje. Osredotočamo se na preventivne športne dejavnosti, da ne prihaja do številnih »over juse« sindromov (preobremenitveni sindromi) in skrbimo za dobro počutje. S tem se povečuje produktivnost tako v službi, kot tudi doma. Kot je že splošno znano smo kineziologi strokovnjaki na področju gibanja. Ljubezen do gibanja imamo v srcu.

Nosečnost in vadba

14. september 2018

Zdrav način življenja ima pozitiven vpliv na človekov organizem, še posebej sta zdrava prehrana in redna telesna dejavnost pomembna v nosečosti.