Bownova terapija in dojenčki

Nazaj

Bownova terapija in dojenčki

Bownova terapija in krči

Poznaš občutek, ko tvoj novorojenček neutolažljivo joka, ti pa se kot mama, po urah postopanja po hiši, ko preizkusiš že čisto vse, obremenjuješ s tem, kaj naj še naredim, da bo mojemu angelčku boljše?

Tako je bilo tudi meni, pri drugorojenmu sinu Marku. Pravijo, da so dekleta manj občutljiva in res ne vem, da bi moja Zala (prvorojenka) kdaj res tako jokala zaradi krčkov. Mali moj Mark je imel vsako dopoldne in večer napade krčkov. S partnerjem sva probala vse vrste flašk, položajev, kapljic ... Vendar brez večjega uspeha. 

Zato sem po nesvetu prijateljice preizkusila še Bownovo terapijo. In res, se opravimo na prvi tretma, po keterem je Mark v joku zaspal. Zdelo se mi je, grozno. Nisem vedela, če bo zadeva res pomagal ... Drugič naredimo terapijo na meni in Marku, ki je revež spet v solzah zaspal. 

Potem pa sem po drugi terapiji opazila, da jutranjega napenjanja ni več, prav tako je zvečer zaspal in prespal celo noč. 

drobizek20.jpg

Ko prespiš ob malem otroku celo noč? Neprecenljivo!

 

Končno smo spali, spali... celo noč! Ja za mati 2 otrok, je že spanec 6h v kosu neprecenjiv :) 

Sicer sem se spraševala, če sploh še potrebujemo tretji tretma, vendar sem kljub vsemu šla, opravila terapijo, po kateri Mark ni več zaspl, bil je prav pomirjen in zadovoljen (ter lačen:) dojenček. 

Od 3 meseca naprej nam je tako uspelo ujeti ritem spanja, za katerega sem zelo hvaležna :) Bownova terapija je bila ena zadnjih s katero smo skušali pomiriti njegove krčke in je uspela... 

Če bi želili zvedeti nekaj več o Bownovi terapiji, si lahko v spodnjem besedilu preberete, kaj in kako se izvaja in za koga vse je primerna. Za termin se lahko dogovorite na: info@zala-kr.si, kjer bo terapijo za vas izvajajla Amelija Lesinšek.

Kontakt

Uradni podatki

Reha Zala d. o. o.

Modri

Cert ID: 0061/00064

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Reha Zala d. o. o.
Matična številka: 7086466000