Blog

Nazaj

(: )

Vadba po porodu

Tjašina porodna zgodba

2. porod

Moja porodna zgodba. Vse sem še slišala, pa vseeno sem vedela, da bo moja zgodba prav posebna - unikatna. In res je bila.

Domov

On-line coaching s Tjašo

On-line coaching s Tjašo

Želiš spremeniti svojo postavo? Shujšati, okrepiti svoje telo, pričeti z vadbo po porodu.. ? Vendar nimaš časa, živiš predaleč, da uskadiva termin za osebno trenerstvo?

drobizek04.jpg

Izguba teže po porodu

Je teža res pomembna? Številni članki in tudi sama sem dokaz, da je telesna teža referenca, ni pa pogij za "fit telo". Zakaj? Ker sedaj že ptički čivkajo, da so mišice težje od maščobe!

Vadba po porodu

Vadba po porodu

Kdaj po porodu pričeti s telovadbo

Vadba je priporočena že med samo nosečnostjo, seveda je odvisno od stanja nosečnice in predhodne aktivnosti. Dobra telesna priprava posledično prinese manj zapletov pri porodu, kar je znanstveno dokazano. Ko smo na nekaj pripravljen, se lažje sprijaznemo in soočimo z bolečino, pa naj si gre za porod ali kakšen drug poseg. Nosečnice ki se pripravijo na porod in se soočijo z bolečino, ki prihaja jo dosti lažje prenesejo in obvladajo. Prav tako danes že vemo da, ženske ki so v dobri telesni kondiciji lažje rojevajo (vendar ne gre pretiravati!). Ženske današnje dobe so spet bolj aktivne – fitnes, pilates, joga,…

Strogega mirovanja v nosečnosti ni. Treba se je gibati, razen v izjemnih primerih. V nosečnosti je zvišana nevarnost za trombozo, pri mirovanju bi se lahko še povišala.

NOSEČNOST IN NASVETI

Nosečnost in nasveti

Nosečnost ni bolezen, je spremenjeno stanje ženskega telesa.

Nosečnost prinese marsikatero spremembo zaradi spremenjenega delovanja hormonov (razrahljani ligamenti in sklepi – medenični obroč in spodnje ekstremitete) in rastočega ploda (povečana telesna teža, sprememba težišča naprej in navzgor ter raztezanje trebušnih mišic).

Kineziologinja ali fizioterapevtka?

Kineziologinja ali fizioterapevtka?

Tjaša kaj si raje Kineziologinja ali fizioterapevtka?

Diplomanti Fakultete za šport – natančneje Kineziologi smo strokovnjaki pri preprečevanju, ter obvladovanju poškodb in kroničnih bolezni.  Z veliko mero znanja pomagamo strankam doseči maksimalno telesno zmogljivost (športniki, rekreativci, otroci, starejši, ...ipd.).

Kineziologi uporabljamo različna športna znanja in preverjene nove raziskave z namenom, da razvijamo vedno nove - izzivalne programe za stranke, ter jim tako pomagmo postati/ostati fit. Naše glavno vodilo je, da verjamemo v zmožnosti naših varovancev in jih pripeljemo na višjo raven – tako fizično, kot psihično.  Naše poslanstvo je, da vnesemo med širšo populacijo vedenje in zavest  - da s vse začne pri nas samih, torej je pomembna skrb za lastno zdravje. Osredotočamo se na preventivne športne dejavnosti, da ne prihaja do številnih »over juse« sindromov (preobremenitveni sindromi) in skrbimo za dobro počutje. S tem se povečuje produktivnost tako v službi, kot tudi doma. Kot je že splošno znano smo kineziologi strokovnjaki na področju gibanja. Ljubezen do gibanja imamo v srcu.

Stran 1 od 2 (Vseh vnosov: 11)

Datoteke

Kontakt

Uradni podatki

Reha Zala d. o. o.

Modri

Cert ID: 0061/00064

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Reha Zala d. o. o.
Matična številka: 7086466000