Terapija z udarnimi valovi

Nazaj

ESWT

ESWT – je zmogljiv in ugoden shockwave aparat, ki ga uporabljamo profesionalni terapevti (fizioterapija, rehabilitacija), za odpravo športnih bolečin in kroničnih bolečin ter poškodb. Gre za nadstandardno obravnavo v fizioterapiji. Zaradi velikega števila pacientov s kalcinacijami smo se odločili za nakup naprave. Pri terapiji z globinskimi udarnimi valovi, gre za hitro in učinkovito lajšanje bolečin. Je edinstvena, neinvazivna rešitev za bolečine, ki so povezane z mišično-skeletnim sistemom, potrebne so samo tri do štiri obravnave v tedenskih presledkih.

Kako deluje UGV shockwave?

Shockwave je akustični val, ki prenaša veliko energijo na boleča mesta in na vlaknasta ali mišično-skeletna tkiva s subakutno, subkronično in kronično boleznijo.Ta energija pospešuje zdravljenje ter regeneracijo in popravljanje kit in mehkega tkiva. Težave, kot so ahilova tetiva, plantarni fasciitis, mišični vozli, patelarni tendinitis, lateralni epikondilitis, spina calcanei, kalcinacija uspešno blaži in ob dosledni in pravilni uporabi tudi odpravlja.Pomaga pri zmanjševanju napetosti mišic, preprečevanju krčev, odpravljanju mišičnih vozlov. Hiperemija je eden od osnovnih učinkov shockwave terapije na telo. Prenapetim mišicam in njihovim ligamentnim strukturam zagotavlja boljšo oskrbo z energijo. To vodi v manjšo mišično napetost, ki je za bolnika pogosto boleča.

Pospeševanje zdravljenja

Tvorjenje dovolj velike količine kolagena je obvezen predpogoj za procese popravljanja poškodovanih mišično-skeletnih in ligamentnih struktur. Tehnologija ESWT spodbuja tvorbo kolagena v globljih tkivih. Na ta način odpravlja akutne in kronične bolečine kolena, bolečine v križu in bolečine v vratu.

Izboljšana sta metabolizem in mikrocirkulacija, saj tehnologija ESWT pospešuje odstranjevanje nociceptivnih metabolitov, povečuje spajanje s kisikom in oskrbuje poškodovano tkivo z virom energije. Prav tako spodbuja izločanje histamina, mlečne kisline in drugih dražečih snovi, ki so večinoma kisle.

Kontakt

Uradni podatki

Reha Zala d. o. o.

Modri

Cert ID: 0061/00064

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Reha Zala d. o. o.
Matična številka: 7086466000